Ollaan jo helmikuun puolella ja kovat pakkaset natisuttavat puunrunkoja.

Peppi on nyt 10 kk ja eilen oltiin ensimmäisessä agilityn yhteistyötestissä.
Jännitin sitä ihan hirveesti koska Peppihän on kaikkien kaveri eikä tuo keskittyminen muiden koirien läsnäollessa ole ollenkaan varmaa mutta jännitys karisi kun päästiin hallille odottelemaan testin alkua.

Meitä oli siellä 15-20 koirakkoa ja meidät jaettiin 5 koiran ryhmiin.
- Asetuimme riviin ja kaksi testaajaa kävi moikkaamassa koiria vuorollaan. Peppi oli jälleen iloinen niinkuin aina.
- Sitten saimme leikkiä koiran kanssa ja Peppi oli erittäin iloinen tarjoamastani narusta.
- Paikallaolo 10 sek meni ihan hyvin myös. Sen sai tehdä remmin kanssa tai ilman ja siinä mentiin vähän matkan päähän koirasta, oltiin siinä 10 sek ja palattiin takaisin. Otin tuon remmin kanssa ihan varmuuden vuoksi kun häiriötekijöitä oli niin paljon ympärillä mutta kyllä se Peppi olisi pysynyt ilman remmiäkin... uskoisin :)
- Pujottelussa piti pujotella 4 koirakon ohi saaden tietenkin huomion itseensä eikä niihin muihin koiriin ja peppi meni senkin oikein mallikkaasti.
- Luoksetulossa koira jätettiin viivan taakse ja itse käveltiin 10 metrin päähän ja siellä "tännä" tai muu käsky, koiran piti tulla suoraan luokse.
Tämä testi jäi mieltäni kaivelemaan koska kun olin kääntynyt, Peppi otti varovaiset muutamat askeleet eli pienen varaslähdön ja tuli luokseni "tänne" käskystä erittäin vauhdikkaasti. Olisikohan siinä kohtaa pitänyt huutaa vielä "paikka" ja sitten vasta "tänne", en tiedä.

Vastauksen saan siis tämän päivän aikana enkä yhtään osaa edes aavistaa pääsemmekö mukaan kurssille. Ei kai sille sitten mitään voi jos ei päästä... tämän parempaan emme pysty tällä hetkellä joten odotellaan...