Eilisissä harjoituksissa harjoittelimme paikallamakuu, palkkaamattomuutta, ruutuun lähettämistä, tunnaria ja liikkeestä seiso.

Paikallamakuussa yritimme 2 min. mutta juuri n. 15 sek. ennen Peppi nousi seisomaan. Syynä oli liikaa hälyä ympärillä eli viereiset koirakot joutuivat harjoittelemaan paikallaoloa enemmänkin, viereisellä kentällä koira haukkui ja sen kanssa leikittiin ja Pepin takaa tiellä meni iso rekka-auto. Nämä olivat kaikki vähän liikaa mutta ei se mitään... otin sitten sen 15 sek. vielä uudestaan, palasin, pyysin istumaan ja kehuin.

Palkkaamattomuutta opettelimme seuraamisen yhteydessä ja kyllä se Peppi katseli sitä namipussia ja maassa olevat hajutkin kiinnostivat mutta sain sitten huomion itseeni ja seurattiin, istuttiin, seurattiin ja istuttiin ja sitten vasta päästiin namipussille. Tätä pitänee harjoitella enemmänkin.

Ruutuun lähettämisessä laitoin namirasian ruudun takaosaan niin että Peppi näki sen ja menimme 10 m päähän. Perusasento ja "ruutu" ja niin se Peppi kiisi kuin tuulispää juuri sinne minne pitikin. Ruutu siis onnistui ihan hienosti.

Tunnaria pääsin opettelemaan ekaa kertaa ja nyt vain laitettiin kapulat maahan ja nameja joukkoon eli saimme vain vähän kokea miten sitä voisi alkaa harjoitella. Tässä kyllä on ongelmana tuo "ei meidän lelujen" saaminen joten tämän harjoittelu taitaa nyt jäädä.

Liikkeestä seisomisen päätin kokeilla heti niin että palkka tulee myöhemmin koska emme ole opetelleet palkan antamista heti seiso-käskyn antamisesta.
Eli liikkeelle, "seiso" +käsimerkki vinkkaus ja 10 askeleen kävely eteenpäin ja sitten heitin palkan, hyvin onnistui.
Sitten liikkeelle, "seiso" 10 askeleen kävely, käännös, paluu koiran viereen ja palkan anto ja hyvin meni.
Ja sitten vielä leikin ja vauhdista liikkeelle, "seiso" ja palkka lentää.
Kaikki onnistuivat todella hyvin ja nyt oli hyvä kun ohjaaja katsoi vieressä että pysyykö Peppi paikoillaan.

Ens kerralla harjoitellaan kuulemma noutoa että sitä vois vähän kokeilla joku päivä kun Peppi ei oikein reippaasti tuo kapulaa mulle takas vaan pyörittelee sitä suussaan ja lönkyttelee. Ohjaaja viimeks sanoikin et mun kannattais kokeilla painavampaa esinettä jo kun mulla on se pieni tunnarikapula joten pitää varmaan lähteä ostoksille.